יצא לכם לקבל פעם הצעת מחיר מחברה לבניית אתרים שניסתה לשכנע אתכם שמה שאתם באמת צריכים זה אתר פשוט, משהו בסיסי וזול. למה להשקיע הרבה כסף באתר אינטרנט אם אתם לא חברת ענק. למה צריך לדאוג ולהשקיע כאשר בעבור אלפי שקלים בודדים ואפילו פחות, תוכלו לקבל אתר אינטרנט ועוד מהר. האם כדאי לקנות אתר אינטרנט בסיסי ומהר? יש המון שיקולים לבניית אתרים, אבל אני רוצה להציג כמה שיקולים ראשיים לבניית אתר אינטרנט, מקווה שזה יעזור לכם באיזה שהיא צורה.
1. לא לבנות בשום אופן אתר זול ובסיסי. חברות רבות מתחבטות בשאלה, איך לבנות אתר אפקטיבי. בימים אלה, כשהשימוש באינטרנט נמצא בנסיקה מתמדת, הקונספט הישן של "אתר בסיסי וזול" כבר אינו רלוונטי. הוא פשוט אינו מניב תוצאות. בניית אתרים נכונה היא לא עניין של מה בכך. דרוש ידע ונסיון בתחומים רבים ומגוונים ויש לשים את הדעת על מספר דגשים חשובים: סוג הטכנולוגיה בה בנוי האתר, רמת כתיבת הקוד, רמת אבטחת הקוד, אופטימיזציה למנועי החיפוש ובראשם גוגל, סוג בסיס הנתונים, מערכת ניהול התוכן, רמת הגמישות לשידרוגים עתידיים, רמת התמיכה הטכנית וזמינותה, איכות ויציבות האחסנה.
הבעיה עם אתר בסיסי וזול היא שהוא יוצא מהאופנה מהר מאוד. אופנת האינטרנט מתחלפת מהר מאוד. סגנון אתרים שהוא מאוד מרשים היום, יכול להיראות זול וישן מאוד כבר בשנה הבאה. בהנחה שבניתם אתר מושקע ואיכותי, גם אם הוא כן יצא מהטרנד, הוא עדיין יהיה בסדר, במובן של הוא קצת ישן אבל יפה ומכובד. בהנחה שעשיתם אתר בסיסי ולא יקר, עוד שנה הוא יהיה כבר מאוד ישן ולא מעודכן. מה שהוא ישדר ללקוחות הפוטנציאלים זה בעיקר "זול".
לכן כבר עכשיו עוד לפני שאתם מתחילים לשקול בניית אתר תבינו את זה שכבר עדיף להשקיע באתר קצת יותר יקר ואולי לפרוס את המחיר לתשלומים רבים או בכלל לדחות את בניית האתר לעתיד לבוא מאשר לבנות אתר מיותר ודבילי. אפשרות נוספת היא כמובן לבנות אתר בסיסי עכשיו, אחרי שהעסק יגדל קצת, לקנות אתר חדש. בכל מקרה תזכרו שאתר אינטרנט הוא השתקפות שלכם. איך שהאתר שלכם נראה, ככה אתם נראים בדיוק.